Metoda gunoiului sub covor.

Daca eu ma duc maine la un avizier al Primariei, lipesc un afis cu “Va FFF in gura!” (dar explicit) si a doua zi vin cu un marker, tai insulta, scriu “iubesc” si ma vede garda, voi ce credeti, imi iau cioaca?

Asa vad eu campania lansata de McCann Erickson si Radio 21. Un fel de Ciocolata ROM 2.0, desi nici aceea nu a fost culmea bunului gust (pun intended).

Strigatele de asalt sunt: Românii (nu) mai au speranţă, România (nu) are viitor, Românii (nu) au valoare, Tinerii români sunt super(ficiali), Românii (nu) ştiu să se distreze, Românii (nu) ascultă muzică bună, Românii (nu) sunt buni la pat.

Nu stiu cine sunt romanii de acum. Chiar nu stiu. Sa fie tinerii care trag in multinationale sau in call-centere? Sa fie cocalarii de tramvai si mall? Sa fie politicienii si afaceristii imbogatiti pana in 2000? Sa fie populatia imbatranita care se chinuie in continuare sa scape de ceausism? Sa fie cei care scriu “Basarabia pamant Romanesc” pe ziduri? Greu de spus.

Cert e ca sloganurile campaniei li se aplica fiecaruia in parte si in varianta pozitiva si in cea negativa. Speranta exista, probabil la nivel de ‘fiecare cu aia ma-sii’, viitor exista si fara noi ca popor sau specie, distractia e un concept imbecil din punctul meu de vedere, muzica buna nu o gasesti la Radio 21 de ani buni si in paturi se intampla ce se intampla, dar presupun ca nu-s chiar focuri de artificii. Cat despre expresiile “a avea valoare” si “a fi super”, nici nu are rost sa discutam acum.

Probabil campania ar fi un succes major intr-o perioada de oarecare bunastare, dar acum, asa cum vad figurile oamenilor de pe strada, nu cred sa fie loc de sofisticare. Faceti o promotie, dati niste bani, call it a day.

photo : Ziarul Ring

ps: ca ilustrare a romanului de azi si a relatiei lui cu media imi sarise in cap acest clip legendar. nu-l mai las embedded pt ca e prea de tot.

2 Comments

Filed under The Bad Side

2 responses to “Metoda gunoiului sub covor.

  1. Erau pe val cu Rom. Nu sunt surprins ca urmatoarea lor campanie mare a folosit aceeasi idee.

  2. Pingback: Excuse me, while i kiss this.. Frog | AD MASTERS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s